- fundacja

fundacja

Jacek Muzioł – współzałożyciel i prezes zarządu Fundacji REPERCUSSION.
Jest absolwentem klasy perkusji prof. Jacka Woty  oraz Wydziału Wychowania Muzycznego  wrocławskiej Akademii Muzycznej.  Na co dzień  nauczyciel perkusji w  Zespole Szkół Muzycznych w Legnicy
oraz Szkoły Muzycznej I st. im F. Chopina we Wrocławiu. Jako muzyk perkusista współpracuje z  takimi   instytucjami muzycznymi jak:  Filharmonia Wrocławska,   Teatr Muzyczny „Capitol” oraz  Orkiestra Kameralna  „Leopoldinum”. Założyciel i kierownik artystyczny grupy perkusyjnej „Repercussion”. W latach 1998 -2010 roku związany z wydawnictwem fonograficznym  LUNA Music, w którym piastuował funkcję dyrektora działu artystyczno - repertuarowego. W latach 2005-2010 roku współpracował z Instytutem Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej DSW we Wrocławiu gdzie prowadził zajęcia poświęcone fonografii i rynkowi muzycznemu.

Bartłomiej Dudek – współzałożyciel i członek zarządu Fundacji REPERCUSSION.
W roku 2009 otrzymał dyplom Akademii Muzycznej we Wrocławiu w zakresie sztuki perkusyjnej. Bierze udział w licznych festiwalach muzycznych w kraju i za granicą, współpracuje z Filharmonią Wrocławską, Dolnośląską, Operą Wrocławską, Teatrem Współczesnym, Operą Polską oraz z Teatrem Muzycznym "Capitol". W roku 2005 dokonał prawykonania w Niemczech koncertu na perkusję i orkiestrę "Le Soleil" Grażyny Pstrokońskiej - Nawratil wraz z Polsko-Niemiecką Młodą Filharmonią pod dyrekcją Stanisława Rybarczyka. Obecnie prowadzi klasę perkusji w Państwowej Szkole Muzycznej I st. w O
ławie.

Miłosz Rutkowski - współzałożyciel i członek zarządu Fundacji REPERCUSSION.
Wibrafonista, kompozytor; ukończył studia w klasie perkusji prof. Jacka Woty w Akademii Muzycznej we Wrocławiu. Muzyczną karierę rozpoczął w 1992 roku debiutując z założonym przez siebie zespołem SALTED PEANUTS podczas festiwalu Studencka Jesień we Wrocławiu. Od początku wysoko ceniony jako wirtuoz i kompozytor przez publiczność jak i krytyków, czego wyrazem są zdobyte nagrody i wyróżnienia na festiwalach JAZZ JUNIORS KRAKÓW, POZNAŃ JAZZ FAIR, POMORSKA JESIEŃ  JAZZOWA. Współpracował przy realizacji różnorodnych projektów muzycznych z wybitnymi artystami jak choćby Peter Herbolzheimer, Piotr Wojtasik, Maciej Sikała, Jose Torres, Olga Bończyk, Petr Zelenka, Artur Lesicki, Cezary Konrad, Zbigniew Lewandowski. Obecnie współtworzy autorski projekt  Vibraslap: Rutkowski/Grabowy/Szrom/Sanchez. Jest również solistą w grupie perkusji Orkiestry Filharmonii Wrocławskiej oraz prowadzi klasę perkusji w Ogólnokształcącej Szkole Muzycznej I i II st. we Wrocławiu.